Lääkärin etävastaanotto Espanjassa

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden lääkäriin. Costaklinika etävastaanotto mahdollistaa lääkärin vastaanoton mihin tahansa päin Espanjaa. Tarvittaessa ohjaamme sinut jatkotutkimuksiin. Voit varata etävastaanoton asiakaspalvelun kautta viestillä tai puhelimitse.

Milloin etävastaanotto on hyvä vaihtoehto?

Etävastaanoton kautta on mahdollista hoitaa esimerkiksi:

 

  • tutkimustulosten läpi käyminen ja jatkohoitosuunnitelman laatiminen
  • laboratoriotutkimustuloksien konsultointi lääkäriltä
  • pitkäaikaisen ja säännöllisen lääkityksen uusinta
  • kontrollikäynnit
  • lievät infektio-oireet; virtsatieinfektiot
  • migreenit

Miten etävastaanotto toimii?

Miten etävastaanotto maksetaan?

Etävastaanoton konsultaatio maksetaan ennen vastaanoton alkua maksulinkin kautta, joka lähetetään sähköpostiosoitteeseen tai tekstiviestinä.

Mitä vastaanotolla tehdään?
  1. Lääkäri arvioi vastaanoton aikana tilanteesi oirekuvasi mukaan
  2. Lääkäri tekee tarvittaessa respetin sinulle sähköisesti, joka toimii missä tahansa Espanjassa (HUOM! Etävastaanotto ei sovi keskushermostolääkkeiden (kolmiolääkkeet) uusimiseen tai määräämiseen.)
  3. Lääkäri voi suositella tilanteen vaatiessa  hakeutumista Costaklinikalle vastaanotolle Fuengirolaan tai mikäli olet muualla Espanjassa, toisen lääkärikeskuksen vastaanotolle.
Miten pääsen etävastaanotolle?

Costaklinikalla etävastaanotto on aina puhelimitse. Lääkäri soittaa sinulle sovittuna ajankohtana.

Ole valmiina puhelimen ääressä rauhallisessa paikassa, kun olet varannut etävastaanotto ajan.  

Toimi näin:

1. Varaa aika
  • Varaa aika lääkärin vastaanotolle puhelimitse tai lähettämällä meille whatsappia/viestiä numeroon +358 50 558 1199

Huom! Matkavakuutuspotilas, ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja pyydä maksusitoumus Costaklinikalle sille päivälle, jolle vastaanotto on varattu. Lue lisää täältä. 

2. Vastaa puhelimeen lääkärin soittaessa
  • Valmistaudu hyvisssä ajoin ennen vastaanottoa menemällä rauhalliseen paikkaan ja varmista että puhelimesi on lähellä.
  • Voit odottaa  lääkärin soittavan sinulle vastaanoton alkaessa sovittuna ajankohtana.
3. Lääkärin vastaanotto ja tutkimukset
  • Lääkäri arvioi vastaanoton aikana tilanteesi oirekuvasi mukaan
  • Lääkäri tekee tarvittaessa respetin sinulle sähköisesti, joka toimii missä tahansa Espanjassa (HUOM! Etävastaanotto ei sovi keskushermostolääkkeiden (kolmiolääkkeet) uusimiseen tai määräämiseen.)
  • Lääkäri voi suositella tilanteen vaatiessa  hakeutumista Costaklinikalle vastaanotolle Fuengirolaan tai mikäli olet muualla Espanjassa, toisen lääkärikeskuksen vastaanotolle.
(4. Hae korvausta hoidosta)

Mitä lääkärikäynti maksaa?

Vastaanoton hinta määräytyy vastaanoton kokonaiskeston perusteella. Kokonaiskestoon vaikuttaa myös aika, jonka asiantuntija käyttää esitietoihin tutustumiseen ja potilastietojärjestelmiin tehtäviin kirjauksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Puhuvatko Costaklinikan lääkärit suomen kieltä?

Kyllä. Koko Costaklinikan henkilökunta puhuu suomea ja englantia. 

Mitä jos tarvitsen sairaalatasoista hoitoa?

Mikäli terveydentilasi vaatii sairaalahoitoa suosittelemme menemään yhteistyökumppanimme Vithas Xanit Benalmadenan sairaalaan. Sairaalassa voi asioida englanniksi. 

Kun kerrot sairaalassa tai ajanvarauksen yhteydessä, että olet Costaklinikan potilas (paciente de Clinica Finlandia Fuengirola, Costaklinikka) me saamme tarvittaessa hoitokertomuksen hoidostasi. 

Mikäli hoitosi vaatii kontrollivastaanoton, voit pyytää Vithas Xanitissa että voisit tulla kontrollivastaanotolle Costaklinikalle.

Kontrollivastaanotolla voidaan seurata hoidon edistymistä, tulkita Vithas Xanitissa saamaasi hoitoa sekä laittaa Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta merkintä Kanta-arkistoon lyhyen yhteenvedon muodossa.

Mikäli hoito ei vaadi kontrollivastaanottoa, mutta haluat nopean tulkinnan Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta ja merkinnän saamastasi hoidosta Kanta -arkistoon, voit tulla Costaklinikalle suomalaisen lääkärin vastaanotolle omakustanteisesti.

Voitteko uusia reseptin?

Kyllä. Toimitamme uusitun reseptin sähköisesti sähköpostilla. Lääkäri arvioi uusimisen mahdollisuuden kuitenkin tilannekohtaisesti.

Huomioithan, että Espanjassa saa lääkkeitä myös suomalaisella KANTA -reseptillä.

Huom! Pääasiassa muiden lääkärien määräämiä keskushermostoon vaikuttavia ja riippuvuutta aiheuttavia oirelääkkeitä tai rauhoittavia/rentouttavia lääkkeitä ei uusita Costaklinikalla.

Voit lukea lisää resepteistä ja reseptien uusinnasta täältä.

Miten haen korvausta lääkärikäynnistä?

Saanko lääkärikäynnistä korvauksen matkavakuutuksesta?

Kyllä. Sinun on mahdollista saada vakuutusyhtiöltäsi korvaus hoidon kustannuksista, mikäli matkavakuutuksesi ehdot täyttyvät. 

Yleensä matkavakuutuksista korvataan matkalla  alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman aiheuttamat hoito kustannukset.

Myös ennen matkaa alkaneissa sairauksissa, voidaan  joissain tapauksissa hyväksyä odottamattomat ja yllättävät sairauden pahenemiset, jos perussairaus on ollut hyvässä tasapainossa ennen matkaa. 

Mikäli et tiedä täyttyykö matkavakuutuksesi ehdot, ole yhteydessä vakuutusyhtiösi asiakaspalveluun tai matkahätäpalveluun.

Suosittelemme pyytämään maksusitoumuksen vastaanottokäynnille etukäteen, jolloin varmistus siitä, että matkavakuutus korvaa syntyneet kustannukset.

Lue lisää täältä.

Voinko hakea Kela-korvausta yleislääkärin vastaanotosta?

Kyllä, jos kuulut Suomen sosiaaliturvaan eli Kelan etuuksien piiriin. Korvausta on mahdollista hakea kaikista Suomen terveydenhuollon palveluvalikoimaan kuuluvista palveluista. 

Kaikki hoitokustannukset täytyy myös maksaa ensin itse. Korvauksia tulee hakea jälkikäteen 6 kuukauden kuluessa kulujen maksamisesta. Voit halutessasi hakea Kelalta ennakkopäätöstä korvauksesta.

Lue lisää uudistuneesta korotetusta KELA -korvauksesta ja ehdoista täältä.

1. Varaa aika

Ajanvarauksen voit tehdä 24/7 nettiajanvarauksessa.  Voit varata ajan myös viestillä (tekstiviesti tai whatsapp) ja soittamalla. Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkisin klo 9-14.

Matkavakuutuspotilas: Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja pyydä maksusitoumus suoraan Costaklinikalle. Lue lisää täältä.

 

2. Saavu vastaanotolle

Tule Costaklinikalle ajoissa, noin 10 minuuttia, ennen varattua aikaa ja ota max. 1 saattaja mukaan. Ota mukaasi kuvallinen henkilötodistus.

3. Hae korvaus

Suosittelemme pyytämään maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä ennen vastaanotolle saapumista. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa kuluja itse.

Voit hakea matkavakuutuksesta korvausta, myös jälkikäteen. Tällöin säilytä kaikki kuitit ja tositteet.

Voit hakea jälkikäteen myös ulkomaan Kela-korvausta.*

 
*Ulkomaan korotetulla Kela-korvauksella voit saada suurimman osan hoidon kustannuksista Kelalta jälkikäteen takaisin