Koti- ja hotellikäynnit Fuengirolassa

Costaklinikan lääkärit ja sairaanhoitajat tekevät koti- ja hotellikäyntejä Mijas-Fuengirola-Benalmadena alueella. Kotikäynnin voi varata ainoastaan asiakaspalvelun kautta. Koti- ja hotellikäyntejä tehdään asiakkaan pyynnöstä tai silloin, kun potilaan liikkuminen kotoa klinikalle ei ole hoidon kannalta turvallista tai järkevää.

Milloin kotikäynti on hyvä vaihtoehto?

  • Sinulla on parhaillaan korkea kuume
  • Sinulla on voimakas väsymys tai voimakas yleisvoinnin lasku – pystyt kuitenkin liikkumaan kotona kohtuullisesti mutta et jaksa liikkua klinikalle, etkä koe olevasi akuuttia sairaalahoitoa tai muuta välitöntä hoitoa vaativassa kunnossa.
  • Ripuloit tai oksentelet paljon
  • Sinun on vaikea liikkua vastaanotolle klinikalle akuutin vaivasi, iän tai muun fyysisen rajoitteen vuoksi.

Toimi näin:

1. Varaa aika
  • Varaa lääkäri koti- tai hotellikäynnille asiakaspalvelun kautta puhelimitse asiakaspalvelun aukioloaikoina: +358 50 558 1199.
  • Valmistaudu kertomaan ajanvarauksen yhteydessä osoitteesi sekä saapumisohjeet asunnolle.
  • Lääkäriä ei voi varata kotikäynnille nettiajanvarauksestamme.

Huom! Matkavakuutuspotilas, ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja pyydä maksusitoumus Costaklinikalle sille päivälle, jolle kotikäynti on varattu. Lue lisää täältä. 

2. Lääkäri saapuu kotikäynnille
  • Lääkäri saapuu kotikäynnille sovittuna aikana
  • Jos lääkärillä on vaikeuksia löytää saapumisohjeiden perusteella oikeaa asuntoa, hän soittaa sinulle antamaasi puhelinumeroon

Huomioithan että mikäli portit ovat lukitut taloyhtiössä, sinun tulee avata ne itse lääkärille tai pyytää toista henkilöä avaamaan ne. 

3. Lääkärin vastaanotto ja tutkimukset
  • Lääkäri arvioi vastaanoton aikana tilanteesi oirekuvasi mukaan
  • Lääkäri tekee tarviiatavat pikatutkimukset ja -testit vastaanotolla.
  • Lääkäri tekee tarvittaessa respetin sinulle sähköisesti
(4. Hae korvausta hoidosta)
  • Suosittelemme pyytämään maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä ennen kotikäyntiä. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa kuluja itse.
  • Voit hakea matkavakuutuksesta korvausta, myös jälkikäteen. Tällöin säilytä kaikki kuitit ja tositteet käynnistäsi, lääkkeistä sekä mahdollisesta kulkemisesta Costaklinikalle.
  • Voit hakea jälkikäteen myös ulkomaan Kela-korvausta.

Usein kysytyt kysymykset

Oloni on hyvin heikko, milloin tulee hakeutua päivystykseen?

Hakeudu päivystykseen kotikäyntilääkärin tilaamisen sijaan, mikäli sinulla on seuraavia oireita:

  • Erittäin huono yleistila, et jaksa puhua tai liikkua, tajunnan taso alentunut -> tilanne vaatii sairaalahoitoa, hakeudu päivystykseen.
  • Voimakas hengenahdistus -> tilanne vaatii arvion sairaalassa, hakeudu päivystykseen.
  • Rintakipuilu tai rytmihäiriö, joka estää tulon klinikalle -> tilanne vaatii arvion sairaalassa, hakeudu päivystykseen.
  • Akuutti aivotoiminnan häiriö -> tilanne vaatii arvion sairaalassa, hakeudu päivystykseen.
  • Voimakas vatsakipu johon liittyy vaikeus liikkua tai lähteä klinikalle -> tilanne vaatii arvion sairaalassa, hakeudu päivystykseen.
Saanko matkavakuutuksesta korvauksen kotikäynnistä?

Kyllä. Mikäli sinulla on matkavakuutus, suosittelemme pyytämään kotikäynnille maksusitoumuksen vakuutusyhtiösi matkahätäpalvelusta etukäteen ennen vastaanottoa. Katso lisätiedot ja ohjeet maksusitoumuksen pyytämiseen

Voitteko tehdä laboratoriokokeita kotikäynnillä?

Kyllä, lääkäri voi ottaa tarvittaessa laboratorionäytteen käynnin yhteydessä.

Mitä kotikäynti maksaa?

Koti- ja hotellikäynnit hinnoittellaan vastaanottoon ja lääkärin edes-takaiseen matkaan kuluneen ajan mukaan. Ilmoitettuihin vastaanottoaikoihin sisältyy lääkärin matka-aika klinikalta potilaalle, potilaan luona vietetty aika, matka-aika potilaalta takaisin klinikalle ja aika joka menee potilaskirjauksien, reseptien ja Kanta -merkintöihin.

Koti- tai hotellikäynnin yhteydessä tehdyt pikatestit tai otetut laboratorionäytteet laskutetaan erikseen.

Miten haen korvausta lääkärikäynnistä?

Saanko lääkärikäynnistä korvauksen matkavakuutuksesta?

Kyllä. Sinun on mahdollista saada vakuutusyhtiöltäsi korvaus hoidon kustannuksista, mikäli matkavakuutuksesi ehdot täyttyvät. 

Yleensä matkavakuutuksista korvataan matkalla  alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman aiheuttamat hoito kustannukset.

Myös ennen matkaa alkaneissa sairauksissa, voidaan  joissain tapauksissa hyväksyä odottamattomat ja yllättävät sairauden pahenemiset, jos perussairaus on ollut hyvässä tasapainossa ennen matkaa. 

Mikäli et tiedä täyttyykö matkavakuutuksesi ehdot, ole yhteydessä vakuutusyhtiösi asiakaspalveluun tai matkahätäpalveluun.

Suosittelemme pyytämään maksusitoumuksen vastaanottokäynnille etukäteen, jolloin varmistus siitä, että matkavakuutus korvaa syntyneet kustannukset.

1. Varaa aika

Ajanvarauksen voit tehdä 24/7 nettiajanvarauksessa.  Voit varata ajan myös viestillä (tekstiviesti tai whatsapp) ja soittamalla. Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkisin klo 9-14.

Matkavakuutuspotilas: Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja pyydä maksusitoumus suoraan Costaklinikalle. Lue lisää täältä.

 

2. Saavu vastaanotolle

Tule Costaklinikalle ajoissa, noin 10 minuuttia, ennen varattua aikaa ja ota max. 1 saattaja mukaan. Ota mukaasi kuvallinen henkilötodistus.

3. Hae korvaus

Suosittelemme pyytämään maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä ennen vastaanotolle saapumista. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa kuluja itse.

Voit hakea matkavakuutuksesta korvausta, myös jälkikäteen. Tällöin säilytä kaikki kuitit ja tositteet.

Voit hakea jälkikäteen myös ulkomaan Kela-korvausta.*

 
*Ulkomaan korotetulla Kela-korvauksella voit saada suurimman osan hoidon kustannuksista Kelalta jälkikäteen takaisin